Het Uniform

Op de Chiro dragen wij een uniform. Het geeft een gevoel van samenhorigheid en zorgt voor herkenbaarheid. Ook bij ons is het “verplicht” (lees: zeer gewenst) een uniform te dragen op alle Chiroactiviteiten.

Wat verstaan we onder een uniform?

Een Chiro-uniform bestaat uit minstens de bruine short, het rode t-shirt en een blauwe trui of hemd. Wij vragen om deze te dragen tijdens de gewone Chiro zondag, bij uitstappen, bivak, …

Waarom een uniform?

Als wij als leiding het dragen van een uniform trachten te stimuleren, heeft dit uiteraard een doel. En misschien tot verbazing van enkele leden heeft onze Chirokledij meerdere doelstellingen voor ogen. Een eerste houdt in dat wij als Chiro herkenbaar willen zijn. Tonen dat wij van deze jeugdvereniging deel uitmaken en er dan ook fier op zijn. Niet te vergeten, maar zeer belangrijk is dat één van de waarden waarop Chiro gebaseerd is, gelijkheid is. Iedereen heeft het recht om lid te worden van de grootste vereniging van Vlaanderen en met dezelfde kledij, kan er geen onderscheid worden gemaakt tussen individuen onderling. En denk eens aan de Chirodagen, waarbij iedereen dezelfde kledij draagt en herkenbaar is, dat is toch alleen maar iets om fier op te zijn of niet soms?

De Banier

De Banier bestaat al bijna 60 jaar en is het distributiekanaal van Chirojeugd Vlaanderen. In onze 10 winkels vind je een hele reeks Chiro-artikelen: uitgaven, kledij, geschenken, … Daarnaast biedt De Banier een zeer uitgebreid assortiment aan van knutsel- en hobbymaterialen, dat gaat van een uitgekiend Creamix-assortiment speciaal voor jeugdbewegingen en scholen, tot gespecialiseerde materialen voor een waaier aan creatieve technieken. Sinds enkele jaren verkoopt De Banier ook circus- en spelmateriaal, gezelschapsspellen en prentenboeken. Het Chirouniform bestaat uit een beige rok of korte broek, een rood t-shirt met logo en een blauw hemd of trui. Deze kleren zijn te koop in de Chirowinkel, De Banier. Hiernaast vind u de adresgegevens van de Chirowinkel.

www.debanier.be