Zondag

Het verloop van een Chironamiddag
Elke zondag gaan we met alle afdelingen om 14u00 in formatie staan voor de opening. Dit is een plechtig moment van samenzijn dat we inlassen voor we met de activiteiten van start gaan. Het is dan ook belangrijk dat iedereen op tijd aanwezig is. Na een paar nieuwtjes en afspraken spelen we met heel de Chiro een massaspel.

Na de formatie gaat iedere afdeling zijn eigen weg en begint de Chiromiddag pas echt. De leiding van de afdelingen heeft ervoor gezorgd dat er geen enkel moment van verveling is. In de loop van de middag is voor iedereen een vieruurtje voorzien. De prijs van dit vieruurtje zit mee in het lidgeld.

Voor de jongste afdelingen in Chiro TOM, tot en met kwiks, eindigt de Chirozondag om 17u30. Voor de jongste afdelingen in Chiro SAM, tot rakkers, eindigt de zondag om 17u45. De oudere afdelingen hebben avondchiro tot 20u00. Zij blijven in de Chiro eten, frietjes, bokes of soms koken ze zelf. Om 20u00 worden de poorten gesloten, om de volgende week om 13u30 weer open te gaan

Leidingsploeg

Onze leidingsploeg bestaat dit jaar uit maar liefst 18 jongens en meisjes. Dit zijn allemaal uiterst gemotiveerde jongeren die elke zondag klaarstaan om er met hun afdeling een spetterende namiddag van te maken!

Een gemotiveerde leidingsploeg.

Alle leiding in onze Chiro is vrij om te kiezen of men een animatorcursus volgt. Deze cursus bestaat uit 2 delen en een stage. Het eerste deel, de ‘Inleidingscursus’ (IK), is een weekend dat de gewestploeg (Gewest Zip) organiseert. Het tweede deel, het ‘Scholingsbivak’ (SB), is een vijfdaagse die door ons verbond, verbond Antwerpen, wordt opgezet. Na die twee cursussen volgt er een geëvalueerde stage in onze eigen Chiro en krijgt de leiding dit attest.

VeeBee’s

Een VeeBee staat voor volwassen begeleider en doelt op twee oudere leden in de leidingsploeg. Het woordje ‘volwassen’ is ietwat ongelukkig gekozen. Het laat vermoeden dat de VeeBee’s de enige volwassenen in de leidingsploeg zouden zijn en dat is uiteraard niet het geval. Het zijn eigenlijk twee oud-leiders, eigenlijk oud-oud-leiders, die op vraag van de leidingsploeg de Chiro ondersteunen in hun werking. Zij wonen de leidingskringen bij en adviseren waar nodig. Ze inspireren en confronteren de leidingsploeg met vragen over de werking, over de waarden waar zij voor staan, waarom ze zich inzetten voor de Chiro en voor welke Chiro ze willen gaan.

Zij vormen ook een brug naar de andere oud-leiding, de ouders en de andere verenigingen die op de parochie actief zijn. Zo versterkt de leidingsploeg haar netwerk en blijft ze verbonden met de gemeenschap om haar heen.

Contacteren

De leiding en de VeeBee’s zijn te contacteren via email, telefoon en post. Alle gegevens staan op onze contactpagina.